Održana konferencija Dani IPP-a 2019.

Državna geodetska uprava i Hrvatski hidrografski institut organizirali su konferenciju Dani IPP-a 2019. godine, 13. - 14. studenog 2019. u Splitu. Ovogodišnjoj konferenciji prisustvovalo je oko 200 sudionika iz javnog, privatnog i akademskog sektora. Dani IPP-a 2019. sastojali su se od radionice posvećene subjektima i lokalnim promotorima NIPP-a koja je održana prvog dana konferencije, a održavala se na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.


Drugi dan konferencije 14. studenog 2019. godine, održan je 11. NIPP i INSPIRE dan u kongresnoj dvorani hotela Radisson Blu u Splitu. Na svečanom otvorenju prisutne su pozdravili mr. sc. Ljerka Marić, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka, Državne geodetske uprave, izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac, dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije te Vinka Kolić, ravnateljica Hrvatskog hidrografskog instituta.

Prilikom otvaranja konferencije predstavljen je novi portal Državne geodetske uprave – GeoHrvatska. GeoHrvatsku je predstavila dr. sc. Iva Gašparović, voditeljica Odjela za interoperabilnost podatka NIPP-a, koja je kroz video prezentaciju prikazala mogućnosti novog portala. Novi je portal namijenjen građanima, kako bi mogli na jednostavan, intuitivan i mobilan način koristiti prostorne podatke Republike Hrvatske.


Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., u nastavku je otvorio skup te pustio u probni rad portal GeoHrvatska.


Nakon svečanog otvaranja konferencije, uslijedilo je pozvano predavanje Ine de Visser iz Geonovuma, Nizozemska, te je održan okrugli stol pod nazivom „Svatko može lako pronaći, razumjeti i koristiti prostorne podatke, kojeg je vodio mr. sc. Tomislav Ciceli. Sudionici okruglog stola bili su: dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., glavni ravnatelj Državne geodetske uprave, Vinka Kolić, ravnateljica Hrvatskog hidrografskog instituta, Jarmila Pezo, predsjednica uprave IGEA d.o.o., Dino Ravnić, suosnivač i predsjednik uprave GIS Cloud d.o.o. te dr. sc. Vlasta Tutiš, načelnica Sektora za Vremenske i pomorske analize i prognoze, Državni hidrometeorološki zavod.


Završno je održano deset predavanja raspoređenih u dvije sesije koje su pokrile različite teme, od tema iz akademskog sektora do primjera iz prakse.


Zahvaljujemo svim predavačima i sudionicima koji su svojim angažmanom pomogli da i ovogodišnji Dani IPP-a budu zanimljivi i edukativni.

Konferencija Dani IPP-a 2019. sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda.ORGANIZATORI
 
 

 KORISNE INFORMACIJE

Investicijski fondovi ESF Organizaciju konferencije je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Državne geodetske uprave.